Enligt min mening ska vi bevara våra särarter och våra olika minoritetsspråk likt vi bör bejaka våra olika dialekter.
I Smygehuk serveras den godaste Spettekakan i Sverige. En kreation med rötter i Frankrike/Tyskland. Den kom till Skåne, där de har patent på namnet, under 1700-talet.
Yngsta dottern Jenny då 7 år gillade den skarpt medan jag då som nu tycker att Spettekakan smakar papper. Ovan Spettetillverkning i Kivik 2014 då jag åter smakade den tillsammans med min nuvarande man Tomas. Konstaterar att den fortfarande smakar oblat. Förutom Spettekaka ska ni absolut njuta av den sydligaste arkipelagens sanddynor men använd gärna strandskor för att skydda fotsulorna mot uppslitna sår pga. vassens skarpa snitt.
Smygehuks gamla fyr, väster om hamnen, är ett fint besöksmål och det 17 meter höga tornet erbjuder en hänförande utsikt. Fyren är öppen dagtid under sommaren. Den gamla fyrvaktarbostaden är numera ombyggd till vandrarhem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar